Wifi- en Bluetooth-problemen oplossen die worden veroorzaakt door draadloze interferentie

Draadloze interferentie kan ervoor zorgen dat de verbinding met WiFi- of Bluetooth-apparaten wordt verbroken of slecht functioneert, maar u kunt stappen nemen om deze te verminderen of voorkomen.

Symptomen van draadloze interferentie

De onderstaande symptomen kunnen worden veroorzaakt door interferentie die het wifi- of Bluetooth-signaal verstoort:

• Apparaat maakt geen verbinding of verbinding wordt verbroken
  • Verbinding is traag en signaalsterkte  is zwak
  • Afspelen van audio via WiFi of Bluetooth hapert, stottert, valt weg of vertoont kraken of zoemen

Draadloze interferentie verminderen

Met deze algemene stappen kunt u een beter, sterker draadloos signaal tot stand brengen:

• Plaats uw wifi-apparaat en wifi-router dichter bij elkaar. Breng de apparaten die u probeert te verbinden dichter bij elkaar.
  • Probeer uw draadloze apparaten niet te gebruiken in de buurt van veel voorkomende storingsbronnen, zoals elektriciteitskabels, magnetrons, TL-buizen, draadloze videocamera's en draadloze telefoons.
  • Verminder het aantal actieve apparaten die gebruik maken van dezelfde draadloze frequentie. Zowel Bluetooth- als wifi-apparaten gebruiken de 2.4 GHz-frequentie, maar veel wifi-apparaten kunnen ook de 5 GHz-frequentie gebruiken. Als uw wifi-router ondersteuning biedt voor beide frequenties, kan het helpen om meer wifi-apparaten via de 5 GHz-frequentie te verbinden. Sommige dualband-routers beheren dit automatisch. * In andere gevallen kun je de 5 GHz WiFi-band een aparte SSID (netwerknaam) geven en zo de apparaten zelf toewijzen.
  • Stel uw wifi router in om een ander wifi kanaal te gebruiken of laat het router het kanaal zoeken met de minste interferentie. De meeste routers voeren deze scan automatisch uit bij het opstarten of na een reset.
  • Sluit apparaten welke over een ethernet poort beschikken eventueel bekabeld aan.

Voorkom fysieke obstakels in het pad van het draadloze signaal. Een metalen oppervlak tussen uw luidspreker en uw bron kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het geluid wegvalt en een vloer van gewapend beton tussen uw wifi router en uw wifi-apparaat kan slechte wifi prestaties veroorzaken.

• Weinig interferentie: hout, glas en veel synthetische materialen
  • Gemiddelde interferentie: water, baksteen, marmer
  • Veel interferentie: pleisterwerk, beton, kogelvrij glas
  • Zeer veel interferentie: metaal

* Bekijk ook het artikel: SSID (WIFI netwerknaam) aanpassen. / 2.4 GHz en 5 GHz wifi-netwerk frequentieband scheiden.

OPMERKING: De Citation Bar, Citation AMP en Harman Kardon Surround set kunnen ook worden aangesloten met een ethernetkabel.