Als het om een router gaat dat een 2.4 GHz en 5 GHz thuisnetwerk heeft dan adviseren wij om deze twee banden te scheiden door het 2.4 GHz en 5 GHz netwerk een aparte SSID (wifi-netwerk naam) en wachtwoord te geven alvorens u de setup via de Google Home-app uitvoert. Hiervoor dient even ingelogd te worden op het modem. U kunt bijvoorbeeld de naam van het 2.4 GHz netwerk (de SSID) laten zoals deze is en achter de naam van het 5 GHz netwerk -5G toevoegen en wachtwoord wijzigen zodat u duidelijk kunt zien met welke frequentieband u verbonden bent.

Hieronder treft u een aantal screenshots hoe u dit als Ziggo klant (als voorbeeld) kunt aanpassen:

KPN klanten kunnen dit eventueel ook zelf doen door gebruik te maken van de online servicetool.

Open een internet browser, typ 192.168.178.1 en druk op enter.

Heb je een andere provider of eigen router dan staat meestal in de handleiding van uw router het juiste IP-adres beschreven.

Voer je gebruikersnaam/wachtwoord in en voer vervolgens onderstaande stappen uit.

De inlog gegevens zullen in of bij de gebruikershandleiding meegeleverd zijn. Bent u deze kwijt dan kan de klantenservice van uw provider deze vertrekken.

Zodra u de netwerk naam heeft aangepast en het wachtwoord heeft aangepast kunt u via de instellingen van uw telefoon/tablet waarmee u de setup wilt uitvoeren verbinding maken met dit "nieuwe" 5 GHz wifi netwerk.

Weet u niet precies hoe je dit kunt doen dan of vindt u dit lastige dan adviseren wij om even contact op te nemen met de internet provider. Zijn kunnen dit telefonisch even doen.

Zorg daarna dat de telefoon of tablet verbonden is met het snellere 5 GHz WiFi thuisnetwerk voordat de setup opnieuw wordt uitgevoerd.

Let op: Wanneer u wijzigingen heeft aangebracht in uw netwerk zorg er in dat geval dan voor dat u alle overige luidsprekers die al ingesteld waren toen het netwerk een andere naam had even opnieuw instelt worden via de Google Home-app, zodat alle luidsprekers met de zelfde SSID (netwerk naam) verbonden worden.