Dit is mogelijk wanneer u een Apple device als woninghub heeft ingesteld. Hieronder vindt u meer informatie hoe u een woning hebt kunt instellen:

Een HomePod, Apple TV of iPad configureren als woninghub

U kunt met een woninghub uw HomeKit-accessoires op afstand bedienen, bevoegdheden geven aan mensen die u vertrouwt en uw accessoires automatiseren en ze laten doen wat u wilt, wanneer u dat wilt.

Aan de slag

• Configureer uw HomeKit-accessoires in de Woning-app op uw iOS-apparaat.
  • Als u automatiseringen en gebruikersbevoegdheden wilt wijzigen of voor HomeKit geschikte camera's op afstand wilt streamen,1 hebt u een HomePod,2 een Apple TV 4K of Apple TV HD met de nieuwste versie van tvOS,2 of een iPad met de nieuwste versie van iOS nodig.
  • Om uw HomeKit-accessoires op afstand te bedienen, hebt u een HomePod,2 een Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3e generatie),1,2 of een iPad nodig.
  • Het apparaat dat u als woninghub configureert, moet in uw huis blijven, met uw eigen wifinetwerk zijn verbonden en zijn ingeschakeld.

1 Apple TV (3e generatie) biedt geen ondersteuning voor externe toegang voor gedeelde gebruikers of externe toegang voor camera's die compatibel zijn met HomeKit.

2 HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

HomePod configureren als woninghub

HomePod* configureert zichzelf automatisch als woninghub, zodat u uw HomeKit-accessoires op afstand kunt bedienen met de Woning-app en woningautomatiseringen kunt aanmaken. Controleer wel of het iOS-apparaat dat u hebt gebruikt om HomePod te configureren, is ingelogd bij iCloud met de Apple ID die u ook hebt gebruikt om uw HomeKit-accessoires in de Woning-app te configureren.

* HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Apple TV configureren als woninghub

1. Stel twee-factor-authenticatie in voor uw Apple ID. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en controleer of iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Accounts' en controleer of u bent ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID als bij het iOS-apparaat.
  3. Nadat u bent ingelogd bij iCloud, wordt de Apple TV automatisch als woninghub geconfigureerd.

Als u wilt weten of uw Apple TV is verbonden als een woninghub, gaat u naar 'Instellingen' op uw Apple TV. Ga vervolgens naar 'Accounts' > 'iCloud' en kijk onder 'HomeKit'.

* Apple TV is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

iPad configureren als woninghub

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Controleer of iCloud-sleutelhanger en Woning beide zijn ingeschakeld.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Woning' en schakel 'Gebruik deze iPad als woninghub' in.

De status van uw woninghub controleren

U kunt de status van uw woninghub, bijvoorbeeld of deze is verbonden, controleren in de Woning-app op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

• Op uw iPhone, iPad en iPod touch: tik linksboven op Woninginstellingen. Als u meerdere woningen hebt ingesteld, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning. Kijk onder 'Woninghubs' of uw woninghub is verbonden.
  • Op een Mac: ga naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Kijk vervolgens onder 'Woninghubs' of uw woninghub is aangesloten. Als u de status van een woninghub in een andere woning wilt bekijken die in de Woning-app is ingesteld, tikt u op 'Woningen' in de linkerbovenhoek en klikt u vervolgens op een woning.

Als u wilt controleren of uw Apple TV is geconfigureerd als een woninghub, gaat u naar 'Instellingen' op uw Apple TV en klikt u vervolgens op 'AirPlay' > 'Kamer' en controleert u of u uw Apple TV hebt toegewezen aan een kamer in de Woning-app.*

Als u meerdere woninghubs hebt geconfigureerd, wordt de primaire woninghub weergegeven als aangesloten. De overige woninghubs worden weergegeven met de status 'Stand-by'; deze nemen de externe bediening over als de primaire woninghub niet aangesloten is.

OPMERKING: Apple TV is niet in alle landen of regio's beschikbaar.