Lichten de LED-lampjes wit op op het moment dat het geluid even wegvalt dan wordt mogelijk het geluid gedempt tijdens het meeluisteren van de Google Assistent. Je kunt dit (dempen) uitschakelen in de Google Home-app door het apparaat te selecteren en dan rechts bovenaan naar Apparaatinstellingen te gaan door op het tandwieltje te tikken.

Vervolgens zou je dan ongeveer het volgende moeten zien (dit kan wat verschillen afhankelijk van of je dit op een Android of Apple device bekijkt):

Schakel vervolgens het Volume verlagen tijdens het meeluisteren uit door de toggle naar links te schuiven.

OPMERKING: Deze functie in de Google Home-app werkt momenteel niet. Google is op de hoogte en hopelijk wordt dit in de toekomst weer mogelijk gemaakt. Het advies in deze is om even feedback te geven in de Google Home-app om de prioriteit te verhogen.

Harman heeft bij de laatste software update zelf de gevoeligheid van de microfoon wat verbeterd. Dit valt binnen de marges die Google stelt voor apparaten welke gebruik maken van de Google Assistent.

Worden er toch af en toe nog audio dropouts ervaren doordat de Google Assistent vermoed een commando op te pikken dan is het advies om als work around de microfoon handmatig te dempen via het display van de Citation MultiBeam 700 of door op de afstandsbediening van de soundbar op de MIC OFF button te drukken.