De bediening van uw woning delen

Nodig mensen uit om uw woning te bedienen, wijzig hun bevoegdheden en geef ze bevoegdheid om uw woning vanaf elke locatie te bieden. U kunt dit alles doen via de Woning-app.

Voordat u begint

Anderen uitnodigen om uw HomeKit-accessoires te bedienen:

*HomePod en Apple TV zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Iemand uitnodigen om uw woning te bedienen

Volg deze stappen voor uw apparaat:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Woning-app en tik op het symbool 'Woninginstellingen' linksboven. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op de woning waarvoor u iemand wilt uitnodigen.
  2. Tik op 'Nodig uit' bij 'Personen'.
  3. Voer de Apple ID van de persoon in die deze voor iCloud gebruikt.
  4. Tik op 'Nodig uit'.

Op een Mac

1. Open de Woning-app.
  2. Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woningen' linksboven en vervolgens op de woning waarvoor u iemand wilt uitnodigen.
  3. Klik op 'Nodig uit' bij 'Personen'.
  4. Voer de Apple ID van de persoon in die deze voor iCloud gebruikt.
  5. Klik op 'Nodig uit'.

Een uitnodiging accepteren om een woning te bedienen

Als iemand u een uitnodiging stuurt om zijn of haar woning te bedienen, ontvangt u op uw iOS-apparaat of Mac een melding in de Woning-app. Volg daarna de onderstaande stappen om de uitnodiging te accepteren.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Woning-app en tik op het symbool 'Woninginstellingen'.
  2. Tik op 'Woninginstellingen'.
  3. Tik op 'Accepteer' en vervolgens op 'Gereed'.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, tikt u op het symbool van Woninginstellingen en vervolgens op de naam van de woning om deze te bedienen.

Op een Mac

1. Open de Woning-app en klik op het symbool 'Woning' op de knoppenbalk.
  2. Klik op '1 uitnodiging'.
  3. Klik op 'Accepteer' en klik daarna op 'Gereed'.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, klikt u op het symbool 'Woning' op de knoppenbalk. Vervolgens klikt u op de naam van de woning om die te bedienen.

Externe toegang toestaan en gebruikersbevoegdheden wijzigen

Als u een woninghub configureert, kunt u externe toegang beheren en bevoegdheden wijzigen voor personen die u uitnodigt om uw woning te bedienen. Als u geen woninghub hebt geconfigureerd, kunnen anderen uw accessoires alleen bedienen wanneer ze bij u thuis zijn, verbonden zijn met uw wifinetwerk en binnen bereik van uw HomeKit-accessoires zijn.

Om externe toegang en de bevoegdheden voor een gebruiker te wijzigingen, opent u de Woning-app op uw iOS-apparaat of Mac en volgt u de stappen hieronder.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het symbool 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning.
  2. Tik bij 'Personen' op de persoon waarvoor u de bevoegdheden wilt wijzigen. Daarna kiest u het volgende:
    • 'Sta externe toegang toe': als u dit inschakelt, kunnen gebruikers uw accessoires bedienen vanaf elke locatie. Schakel dit uit als u wilt dat gebruikers uw accessoires alleen kunnen bedienen wanneer ze bij u thuis zijn.
    • 'Sta bewerking toe': Schakel dit in zodat gebruikers accessoires, scènes en andere gebruikers kunnen toevoegen en verwijderen.*
  3. Tik op 'Terug' en tik vervolgens op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, klikt u op 'Woningen' linksboven en vervolgens op een woning.
  2. Klik onder 'Personen' op de persoon waarvoor u de bevoegdheden wilt wijzigen. Daarna kiest u het volgende:
    • 'Sta externe toegang toe': als u dit inschakelt, kunnen gebruikers uw accessoires bedienen vanaf elke locatie. Schakel dit uit als u wilt dat gebruikers uw accessoires alleen kunnen bedienen wanneer ze bij u thuis zijn.
    • 'Sta bewerking toe': Schakel dit in zodat gebruikers accessoires, scènes en andere gebruikers kunnen toevoegen en verwijderen.*
  3. Klik op 'Terug' en klik vervolgens op 'Gereed'.

*Gedeelde gebruikers kunnen geen HomePod, Apple TV, of smart-TV's of luidsprekers die compatibel zijn met AirPlay 2 toevoegen aan de Home-app. U kunt deze apparaten alleen toevoegen indien u de eigenaar van de woning bent in de Home-app.

Een persoon verwijderen of een woning verlaten

Stoppen met het delen van uw woning met iemand:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op het symbool 'Woninginstellingen'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, tikt u op 'Woninginstellingen' en vervolgens op een woning. Tik bij 'Personen' op de gebruiker en tik daarna op 'Verwijder persoon'.
  • Op de Mac: ga naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Als u meerdere woningen hebt ingesteld in de Woning-app, klikt u linksboven op 'Woningen' en vervolgens een woning. Klik bij 'Personen' op de gebruiker en klik daarna op 'Verwijder persoon'.

Een woning verlaten die u op uitnodiging deelt

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op het symbool 'Woninginstellingen', tik op 'Woninginstellingen', tik daarna op de woning die u wilt verlaten en scrol daarna omlaag om op 'Weggaan' te tikken.
  • Op de Mac: Ga naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning'. Klik vervolgens op 'Woningen' linksboven. Klik op de woning die u wilt verlaten en scrol daarna omlaag om op 'Weggaan' te klikken.