Wanneer de soundbar optisch is aangesloten maar je wilt toch met één afstandsbediening je TV en soundbar kunnen bedienen dan kan je de afstandsbediening van de de Ziggo Next Box inleren.

Afstandsbediening van televisie programmeren

1) Veeg het touchscreen op de soundbar omhoog / omlaag / links / rechts om Opties op het hoofdscherm te selecteren.

2) Druk vervolgens op Universeel IR-leaning.

3) Druk op het pijltje naar rechts om het inleren van de afstandsbediening te starten.

4) Richt de afstandsbediening op de soundbar. Volg de instructies op het scherm om de knoppen op de afstandsbediening te bedienen.

TIP: Is er geen geschikte knop beschikbaar voor het aanroepen van de Google Assistant. Gebruik dan even een wikkekeurig andere afstandsbediening voor deze knop en vervolg daarna de op het display weergegeven stappen met de afstandsbediening die je wil gebruiken voor het bedienen.

Het kan voorkomen dat infra rood voor de bediening nog niet is ingeschakeld.

De Ziggo Mediabox Next afstandsbediening maakt standaard gebruik van radio frequente (RF) signalen, maar je kunt deze ook instellen om ook via infra rood (IR) externe apparatuur aan te sturen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Ziggo Mediabox Next Remote Control IR-Learing / Afstandsbediening inleren / Infrarood inschakelen

Druk opop de Ziggo Next afstandsbediening.
Ga naar het Tandwieltje (Instellingen) en druk op .Ga naar Beeld en Geluid.

Ga naar Koppel je afstandsbediening aan apparaten en druk op .

Kies vervolgens voor Koppel je versterker en volg de stappen om de afstandsbediening in te leren.

* zie onderstaande plaatjes

Werkt de bediening via Radiofrequentie, infrarood of via HDMI?
Alleen de bediening van de Mediabox Next met de bijbehorende afstandsbediening gaat via radiofrequentie. Het grote voordeel hiervan is dat je de afstandsbediening niet hoeft te richten op de mediabox. Je kunt de mediabox zelfs in een gesloten kastje zetten en het bedienen werkt nog steeds! Het bedienen van externe apparatuur zoals je televisie of geluidinstallatie gaat wel via infrarood, of indirect via de HDMI-kabel vanuit de mediabox. Dit werkt dan via HDMI-CEC.

* onder Beeld en Geluid heb je ook de mogelijkheid om Één knop voor aan en uitschakelen van al uw apparatuur in te stellen afhankelijk van uw voorkeur.