In dit geval adviseren wij om uw netwerk te scheiden en daarna de setup opnieuw uit te voeren. U kunt dit op de volgende manier doen:

Verwijder de Google Home-app van uw telefoon of tablet.

Reset vervolgens uw CITATION ONE, 100, 300, 500, BAR
Houd het reset knopje op de onderzijde van uw CITATION speaker voor 15 zo’n seconden ingedrukt of kies op het display voor fabrieksinstellingen herstellen.

Download de Google Home-app opnieuw via de App- of Play Store en voer de setup bij voorkeur uit wanneer uw telefoon/tablet verbonden is met het snellere 5 GHz WiFi thuisnetwerk.

Als het om een router gaat dat een 2.4 GHz en 5 GHz thuisnetwerk heeft dan adviseren wij om deze twee banden te scheiden door het 2.4 GHz en 5 GHz netwerk een aparte SSID (wifi-netwerk naam) en wachtwoord te geven. Hiervoor dient even ingelogd te worden op het modem. U kunt bijvoorbeeld de naam van het 2.4 GHz netwerk (de SSID) laten zoals deze is en achter de naam van het 5 GHz netwerk -5G toevoegen en wachtwoord wijzigen zodat u duidelijk kunt zien met welke frequentieband u verbonden bent.

Voorbeeld:

Zodra u de netwerk naam heeft aangepast en het wachtwoord heeft aangepast kunt u via de instellingen van uw telefoon/tablet waarmee u de setup wilt uitvoeren verbinding maken met dit "nieuwe" 5 GHz wifi netwerk.

Weet u niet precies hoe je dit kunt doen dan of vindt u dit lastige dan adviseren wij om even contact op te nemen met de internet provider. Zijn kunnen dit telefonisch even doen.

Zorg daarna dat de telefoon of tablet verbonden is met het snellere 5 GHz WiFi thuisnetwerk voordat de setup opnieuw wordt uitgevoerd.

In het artikel over netwerken scheiden vind u een uitgebreidere uitleg hoe u de netwerk naam van de 2.4 GHz en 5 GHz frequentieband kunt aanpassen.