Wanneer de oranje lampjes branden op de CITATION BAR betekent dit dat de Google Assistent gedeactiveerd is. Dit kan komen doordat de microfoon uitgeschakeld is of doordat de Google Assistent uitgeschakeld is. In beide gevallen kunt u op dat moment geen spraakopdrachten aan de soundbar doorgeven.

Wanneer u TV kijkt wordt de Google Assistent automatisch uitgeschakeld (los van of de microfoon in- of uitgeschakeld is). Wanneer de microfoon zelf wel ingeschakeld is kunt op dat moment de CITATION BAR wel nog met voice commands bedienen door de Google Assistant knop de op de afstandsbediening even kort in te drukken en dan uw opdracht in te spreken.

De Google Assistent werkt alleen in de 2.0-channel music mode. Wanneer u gebruik maakt van een surround setup met CITATION SURROUND luidsprekers en of CITATION TOWERS zal op het moment dat er muziek afgespeeld wordt de Google Assistent gemute worden. Op dat moment kunt u de Google knop op de Citation afstandsbediening (en/of de knop die u gekozen heeft bij het inleren van de gewenste afstandsbediening of de Google knop op het display van de soundbar) gebruiken om een spraakopdracht door te geven.

In welke scenario's horen de oranje LED lampjes op de Citation Bar te gaan branden?

1. Op het moment dat u de microfoon uitschakelt.
  2. Wanneer er signaal* binnen komt via (één van de) HDMI aansluitingen of via de optische kabel.
  3. Wanneer en meerkanaals surround content wordt afgespeeld (multi-channel in plaats van 2.0-channel). Dus bijvoorbeeld op het moment dat er bijvoorbeeld Citation Surround luidsprekers en of Citation Towers zijn gekoppeld aan de Citation Bar en er geluid wordt afgespeeld of wanneer de virtual surround mode is geactiveerd. Denk hierbij aan het casten van muziek via Spotify of TuneIn wanneer u niet alleen een losstaande soundbar heeft maar via de luidspreker setup surround speakers heeft gekoppeld. Wanneer u dan de muziek pauzeert zouden de oranje led lampjes in dat geval moeten doven (tenzij één van de twee andere bovenstaande scenario's van toepassing is) en kunt u de soundbar wel weer met "hey Google" aanspreken.

* Een signaal hoeft niet perse audio te zijn. Dit kunnen ook CEC signalen zijn die je verder niet hoort. Het kan dus voorkomen dat de oranje LED lampjes blijven branden wanneer er een extern apparaat is aangesloten op één van de HDMI aansluitingen van uw soundbar. Indien een extern apparaat er voor zorgt dan de soundbar niet in de standby stand kan gaan, het de soundbar weer inschakelt of er voor zorgt dat de microfoon gemute blijft dan adviseren wij indien mogelijk het apparaat op uw TV aan te sluiten in plaats van de soundbar, zodat alle informatie via de TV loopt en dit het enige apparaat is wat de soundbar dan kan triggeren.

In scenario 1 is de gehele microfoon uitgeschakeld dus dan de Assistent niet horen wat u zegt. Op het moment dat u dan op de Google knop drukt zal de Assistent de melding geven dat de microfoon is uitgeschakeld.

In scenario 2 en 3 kunt u wel spraakopdrachten doorgeven wanneer u de Google knop op de afstandsbediening kort indrukt of op de Google voice command button op het display van de soundbar tikt.

Als de oranje lampjes toch nog blijven branden controleer dan even of de microfoon is uitgeschakeld via het display van de Citation Bar of dat er toch nog signaal binnen komt via één van de aangesloten kabels. U kunt dit testen door de kabels één voor één te verwijderen en zo te achterhalen via welke bron het signaal binnen komt. Mocht de Google Assistent alleen uitgeschakeld worden wanneer de soundbar met de meegeleverde HDMI kabel met uw TV is verbonden, dan wordt dit mogelijk veroorzaakt door een CEC signaal. Kijk in dat geval even na of de instellingen van de televisie goed staan of sluit de soundbar optisch aan om zo het probleem te verhelpen.

Wanneer uw CITATION bar via een een optische kabel is verbonden wordt aanbevolen om de afstandsbediening in te leren via het display van uw soundbar onder instellingen: opties > universeel ir-learning om de functionaliteiten te verbeteren en alsnog met één afstandsbediening zowel uw TV als soundbar te kunnen bedienenOptische kabels ondersteunen geen CEC commando's (om bijvoorbeeld direct door te geven dat de TV wordt uitgeschakeld) waardoor de Google Assistent niet direct weer ingeschakeld zal worden op het moment dat de TV wordt uitgeschakeld maar wanneer er verder geen signaal op de soundbar doorgegeven wordt zal de Google Assistent wel weer automatisch beschikbaar worden.

Mochten de Google Assistent in andere gevallen gedeactiveerd blijven neem dan even contact op met Citation Support door even een ondersteuningsverzoek in te dienen via www.citationsupport.nl.

Branden de lampjes niet oranje maar reageert de Google Assistent niet (goed), bekijk dan de informatie wat betreft mogelijke netwerk oplossingen.