U kunt uw soundbar op verschillende manieren aansluiten op de televisie. De twee meeste gebruikte manieren zijn met HDMI- of via een optische kabel. Hieronder lees je hoe je de soundbar het beste kunt aansluiten:

HDMI

1. Sluit de soundbar via de meegeleverde HDMI kabel aan op de HDMI ARC poort van de televisie en op de HDMI TV (arc) poort van de soundbar.

Let op: Wanneer u voor het aansluiten van de soundbar een andere HDMI poort gebruikt (waar geen ARC bij staat), dan ondersteund deze poort geen audio en zult u waarschijnlijk geen geluid over de soundbar horen.

2. Sluit bij voorkeur het provider kastje en eventuele externe DVD spelers/gaming consoles of mediaspelers aan op de overige vrije HDMI poorten van de televisie.

3. Zorg dat CEC is ingeschakeld in de televisie instellingen. Per televisie merk kan dit verschillend genoemd worden:

• Samsung – AnyNet+
  • Sharp – Aquos Link
  • Sony – BRAVIA Link en/of BRAVIA Sync
  • Toshiba – CE-Link en Regza Link
  • LG – SimpLink
  • Panasonic – HDAVI Control, EZ-Sync en VIERA Link
  • Phillips – EasyLink

4. Kies in de TV instellingen bij audio out/audio uitvoer in plaats van TV luidspreker voor het HDMI Audiosysteem.

5. Zorg dat u bij de audio voorkeuren in uw TV instellingen onder digitaal audio formaat in ieder geval geen PCM kiest maar BITSTREAM/Passtrough of AUTO als deze optie er is. PCM ondersteund ongecomprimeerd slechts 2 kanalen dus wanneer dit geselecteerd staat kan het zijn dat er geen geluid over eventuele gekoppelde surround luidsprekers wordt afgespeeld. Je leest hier meer over in het artikel over mogelijke surround opstellingen.

Zijn er geen surround opties (Bitstream / Dolby Audio etc.) zichtbaar of niet selecteerbaar? Zet dan bijvoorbeeld even Netflix aan, kies een film met 5.1 surround content en pas vervolgens de instellingen aan.

Ziggo klanten met een Ziggo Next box dienen wanneer er sprake is van een surround opstelling, ook de geluidsinstelling van de Ziggo Next box aan te passen naar Dolby Digital of volg signaal voordat dat de TV settings zelf eventueel omgezet kunnen worden.

OPTISCH

Wanneer sommige CEC functies niet goed functioneren in uw setup thuis dan adviseren wij om uw soundbar met een optische kabel te verbinden. Verwijder in dat geval de HDMI kabel en verbind vervolgens de soundbar met uw televisie via de optische kabel. Houd er wel rekening mee dat u bij audio uitvoer in uw televisie instellingen dan ook optisch/optical dient te selecteren.

Wanneer u wel gewoon zowel uw TV als de soundbar met één afstandsbediening wilt kunnen bedienen, dan kunt u de afstandsbediening die u wilt gebruiken inleren door op het display van uw soundbar te kiezen voor IR-Learing. Vervolgens wordt u in een paar simpele stappen door dit proces geleid en is de afstandsbediening klaar voor gebruik.

Zijn er geen surround opties (Bitstream / Dolby Audio etc.) zichtbaar of niet selecteerbaar? Zet dan bijvoorbeeld even Netflix aan, kies een film met 5.1 surround content en pas vervolgens de instellingen aan.

Ziggo klanten met een Ziggo Next box dienen wanneer er sprake is van een surround opstelling, ook de geluidsinstelling van de Ziggo Next box aan te passen naar Dolby Digital of volg signaal voordat dat de TV settings zelf eventueel omgezet kunnen worden.

Geen geluid?

Controleer of het volume niveau van de soundbar en of televisie niet gedempt/gemute is en controleer op het display van de soundbar of de juiste bron geselecteerd is. Controleer ook even of de soundbar, de televisie en eventuele gekoppelde apparaten zoals bijvoorbeeld een Mediabox over de laatste firmware beschikken.